gototop
Srpski latinicaSrpski ćirilicaMagyar

Брзи линкови

pratite nas na facebook u 3
jkp_temerin_plan_odnosenja_smeca
jkp_temerin_raspored_sahrana
Informacije o obustavi isporuke vode
jkp_temerin_red_voznje
jkp_temerin_temerinski_bazen
jkp_temerin_sportska_hala
jkp_temerin_sistem48
Да ли сте задовољни изгледом и функионалностима нашег сајта?
 
Građevinska operativa

Po formiranju JKP "Temerin" Temerin zbog, uglavnom vremešnih objekata, stare opreme i mehanizacije, formirana je, zahvaljujući činjenici da su radnici koji su preuzeti od udružioca u Preduzeće imali razne profile zanimanja (električari, stolari, zidari, grejači, vodoinstalateri) građevninsko-zanatska operativa čiji je prvobitni zadatak bio da se brine o objektima i opremi  JKP-a kao i da pomaže u obavljanju delatnosti drugih Službi.

Vremenom, povećanjem broja zaposlenih, opremanjem i unutrašnjom organizacijom ova Služba je pored poslova za JKP obavljala i poslove po nalogu i za račun lokalne samouprave, javnih ustanova u drugih potencijalnih korisnika.

Za potrebe JKP-a Služba obavlja poslove betoniranja, zidanja, farbanja metalnih i drvenih konstrukcija, krečenje objekata, postavljanje novih, popravka i održavanje postojeći krovnih pokrivača i oluka i sl. Služba je stalno prisutna u pripremi bazena za nastupajuće kupališne sezone kroz pranje, farbanje, anti korozivnu zaštitu olimpijskog i termalnih bazena, krečenje ugostiteljskih i sanitarnih objekata, kao i vršeći sve potrebne popravke na dotrajaloj ili oštećenoj opremi i objektima.

Održavanje kapela, ograda na grobljima kao i betoniranje pešačkih staza na grobljima je stalan posao Službe uslovljen stalnim proširenjem površina grobalja. Održavanje objekta sportske hale kroz krečenja, održavanja keramike, vodovodnih, toplovodnih i elektro instalacija je takođe u nadležnosti ove Službe,a značaj ovih radova i njihov kvalitet ogleda se u tome da je objekat, iako star dve decenije i dalje maksimalno funkcionalan.

Služba značajnu ulogu ostvaruje i kao podrška Službi vodovoda prilikom saniranja havarija na vodovodnoj mreži kroz kopanja, zatrpavanja i dovođenje u prvobitno stanje mesta havarija. Održavanje javne rasvete u sve četiri Mesne zajednice, postavljanje vertikalne saobraćajne signalizacije, postavljanje dekorativne rasvete uoči novogodišnjih i božićnih praznika posao je koji Služba obavlja po nalogu lokalne samouprave i JP Direkcije za izgradnju i urbanizam opštine Temerin. Pored ovih poslova Služba se stalno angažuje i u sprovođenju Programa zimske službe.

Služba u širokoj paleti svojih poslova obavlja i poslove održavanja drvenih elemenata dečijih igrališta na teritoriji naše opštine, izradjuje i postavlja kante za smeće, a kao najsvežiji primer rada Službe je nov izgled pijace u centru 1. MZ Temerin kao i pratećih objekata (sanitarnog čvora, česme i kioska za obavljanje poslova Komunalne inspekcije).

Služba poslove obavlja na terenu, ali zanatski deo Službe (bravari, stolari, limari) koristi  formirane i dobro opremljene radionice u objektu Centralnog magacina u Zoni male privrede na Telepu. Služba, zbog činjenice da raspolaže raznim stručnim profilima radnika (stolari, limari, električari, bravari) učestvuje u organizaciji i opremanju brojnih masovnih sportskih, kulturnih i sajamskih manifestacija kroz radove na montiranju bina, kulisa, postavljanju ozvučenja, rasvete kao i transportu potrebne opreme, nameštaja i ostalog inventara. Pored neophodnog alata, opreme i radioničkog prostora Služba raspolaže i sa rovokopačem, kamionom od 5m3, kamionom od 3m3, kamionom marke TAM za prevoz alata, materijala i ljudstva za rad na terenu.