gototop
Srpski latinicaSrpski ćirilicaMagyar

Брзи линкови

pratite nas na facebook u 3
jkp_temerin_plan_odnosenja_smeca
jkp_temerin_raspored_sahrana
Informacije o obustavi isporuke vode
jkp_temerin_red_voznje
jkp_temerin_temerinski_bazen
jkp_temerin_sportska_hala
jkp_temerin_sistem48
Да ли сте задовољни изгледом и функионалностима нашег сајта?
 
Vašar

Održavanje vašara u Temerinu datira od maja 1800. godine neposredno po dobijanju statusa grada i prava da se u godini održe četiri vašara. Tako je bilo tih davnih godina, a sada se redovni vašar u Temerinu održava svake zadnje nedelje u mesecu, a vanredni se održava na dan crkvene slave.

Temerinski Vašar se održava na lokaciji Vašarišta koje pokriva 32.000 m2 travnate površine. Vašarski prostor je ograđen, asfaltirane su unutrašnje saobraćajnice, opremljen je priključcima za električnu energiju, sanitarnim čvorom i ugostiteljskim objektom. U sklopu Vašarišta se nalaze kolska i stočna vaga koje usluge merenja vrše ne samo danima Vašara nego i ostalim danima na osnovu Radnog vremena utvrđenog od strane JKP “Temerin” Temerin koje od 1997.godine obavlja, izmedju ostalih, i delatnost održavanja vašara i pijaca .

Vašari su mesto na kojima se u isto vreme nađu kupci i prodavci najraznovrsnijih proizvoda: stoke, poljoprivrednih alata, tekstila, obuće, sitnih potrebština za domaćinstvo, a naravno na svakom Vašaru je upriličena brojna i raznovrsna ugostiteljska ponuda.

Prodavci sa JKP “Temerin” Temerin svake godine ugovaraju zakup prodajnih mesta za period od 12 meseci, a pored zakupa prodavci plaćaju i dnevnu taksu po važećem Cenovniku.

Izvanredno održavana travnata površina, kao i prateća infrastruktura omogućili su da se na Vašarištu održavaju brojne druge masovne manifestacije kao što su lokalne i međunarodne izložbe pasa, kulturne, zabavne i estradne manifestacije (smotre folklotra, koncerti), nadaleko poznati „Bean Festival“ (Pasuljijada), zatim “Fijakerijada”, sajmovi poljoprivredne mehanizacije i slično.

Prostor održavanja vašara, Vašarište, možete naći lako. Ako idete iz Novog Sada u Centru 1. MZ Temerin skrenite levo, a ako dolazite iz pravca Bečeja skrenite desno i preko pijačnog trga posle manje od 1.000 m stižete na poznati "TEMERINSKI VAŠAR".