ПОСАДИ СВОЈ ХЛАД – ПОДЕЛА БЕСПЛАТНИХ САДНИЦА

Захваљујући иницијативи која је покренута на друштвеним мрежама и одазивом великог броја наших мештана, Општина Темерин се придружила акцији „Посади свој хлад“ и овом приликом бавештавамо вас да ће бити организована јавна подела 30.000 садница белог јасена у подне 9. Априла у целој Србији, а код нас на центру Темерина, у паркићу испред зграде Општине. Саднице су обезбеђене уз помоћ друштвено одговорних компанија, које желе да озелене места где живимо и којима је битно здравље грађана.

Ово није само еколошка акција, усмерена ка борби против климатских промена, већ је и акција која има здравствену функцију, јер је свако дрво јединствени зелени респиратор. У акцији се деле двогодишње саднице белог јасена, уз упутство за садњу. Зато посадите свој хлад и обезбедите чист ваздух вама и вашој породици! Број садница је ограничен, једна особа може највише да добије једну садницу.

Свака садница садржи лого спонзора, као и QР код, преко којег можете да је региструјете и пратите упутства за њен даљи развој. Друга страна везице је остављена за ваше име и датум садње.

Након поделе 60.000 садница у јесењој и пролећној акцији, наш план је да у наредним годинама поделимо 300.000 садница грађанима и на тај начин створимо здравија места за живот свих нас. Ми не садимо дрвеће у шумама, него у градовима, зато што тамо и живимо.

Пројекат „Посади свој хлад“ је усаглашен са циљевима дефинисаним у претприступном Поглављу 27, као и ускладу са циљевима светске акције „Триллион Треес” Светског економског форума (WЕФ) у Давосу, у којој је наша организација партнер за одржива еколошка решења у Републици Србији. Овај пројекат је такође усаглашен са европским Зеленим планом (Еуропеан Неw Деал), у коме је чист ваздух у урбаним срединама један од стубова циркуларне економије и подржан је од бројних институција.